Sobre la revista
Focus i abast
La revista Mayurqa és una publicació amb periodicitat anual del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears. Es centra en la publicació d'estudis de recerca sobre les branques d'Història i Història de l'Art des d'una concepció àmplia (contextos universal, espanyol i balear).
La revista està estructurada en diverses seccions:
- Miscel·lània: sotmès a revisió cegament doble (double blind)
- Documents: sotmès a revisió cegament doble (double blind)
- Ressenyes: no sotmeses a avaluació
Procés de selecció
- L’incompliment de les normes de la revista, tant formals com de continguts, podrà ser motiu de rebuig del treball previ a la fase d’avaluació cegament doble.
- Un cop rebut un text que compleixi tots els requisits formals, s’iniciarà el procés d’avaluació.
- En primer lloc, l’equip editorial realitzarà una revisió general de la qualitat i adequació temàtica del text. Aquells treballs que no facin una contribució als àmbits i estàndards de la revista podran ser rebutjats directament sense passar per avaluació externa.
- Els textos que superin el primer filtre s’enviaran anonimitzats a dos avaluadors/res externs, especialistes en la matèria. Si les avaluacions són discrepants, la direcció de la revista podrà enviar el text a un tercer avaluador/a.
Procés d'avaluació cegament doble
Mayurqa compta amb un comitè d'assessors integrat per especialistes de les diferents àrees de les branques d'Història i Història de l'Art de l'àmbit nacional i internacional.
Els manuscrits originals susceptibles de ser publicats se remetran a una revisió per parells a dos experts en la matèria que es tracti en el treball i externs al Consell de Redacció de Mayurqa. Aquesta revisió serà cega, per tant, els originals enviats als avaluadors no incorporaran les dades dels autors.
Els informes d’avaluació analitzaran i comentaran en detall la metodologia, els continguts i la contribució al coneixement dels treballs; així com l’adequació de les referències bibliogràfiques, qüestions formals i qualsevol altre aspecte amb vistes a millorar els articles. Les decisions dels avaluadors/ores hauran d’estar motivades i justificades.
Els resultats finals dels informes dels experts/tes podran ser:
a) Positius:
- Sense modificacions
- Amb modificacions puntuals
- Amb modificacions substancials